Arbejdsmiljø

Sikkerhed i din virksomhed

Hvad er den værste arbejdsulykke, der kan ske i din virksomhed?

  • Når du skærer dig på et stykke papir?
  • Er det at du snubler på trappen?
  • Eller kan det være, at en medarbejder får knust foden?

Sikkerhed på arbejdspladsen er essentielt for alle virksomheder, – ingen ønsker at deres medarbejdere kommer til skade. Arbejdet med sikkerhed er også nødvendig for at styrke din virksomheds gode omdømme over for kunder og tiltrække den bedste arbejdskraft.

At sikkerhed koster mange penge til investeringer i maskiner er en myte, i hvert fald hvis I arbejder med sikkerhed ud fra en proaktiv tilgang. Sikkerhed er primært et spørgsmål om italesættelse, fokus og handling – eller kort sagt adfærd.

Sikkerhed og adfærd hænger sammen.

I princippet kan man tage en gammel lagerhal med gamle lagerreoler og gammelt løftemateriel og erstatte med en nybygget hal med sprit nye reoler og det nyeste løftemateriel og få præcist lige så mange ulykker og hændelser som før. Alderen på dit udstyr, eller hvor meget løftemateriel I har, er ikke afgørende for antallet af ulykker.

Afgørende er måden I arbejder med udstyret på, måden at organisere arbejdet på og specielt den interesse, ledelsen viser for sikkerheden i virksomheden. At det er sådan skyldes, at medarbejdere gør det, de tror, ledelsen vil have. Alt andet bliver ikke uvigtigt, men det bliver sekundært.

Sikkerhed er mere end blot statistik

Sikkerhed er mere end blot en statistik på væggen, 4 møder om året eller en indrapportering af en arbejdsulykke i EASY. Sikkerhed er en måde at lede din virksomhed på. Arbejdet med sikkerhed giver dig overblik over din forretning – ud fra en anden dimension.